Museum Beesel | Geplande expositie IN DE BAN VAN DE DRAAK
58771
page-template-default,page,page-id-58771,qode-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,pitch child-child-ver-1.0.0,pitch-ver-1.5, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,grid_1300,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Geplande expositie IN DE BAN VAN DE DRAAK

Op 3 juni opent het  Museum Beesel in het  Aad Raodhoes in Beesel  het nieuwe seizoen met een expositie over het Draaksteken getiteld “IN DE BAN VAN DE DRAAK”

De expositie sluit aan bij het Draaksteken, het openluchtspel  dat de legende van St Joris en de Draak uitbeeldt en eens in de 7 jaar in Beesel wordt opgevoerd. In augustus dit jaar is het weer zover.

De expositie vertelt het verhaal over de rijke historie van het Draaksteken in en de betekenis ervan voor de Beeselse gemeenschap. De oorsprong van het Draaksteken in Beesel ligt bij de Schutterij Broederschap St. Georgius &  St. Sebastianus.

Aan de hand van historische foto’s, audiovisuele beelden, toelichtende teksten en kostuums wordt de bezoeker meegenomen in de legende, het Draaksteken vroeger en nu, het Kinderdraaksteken en hoe het spel in diverse Europese steden wordt opgevoerd. Verder toont de expositie keramische kunst rond het thema Draaksteken. Naast de karakteristieke keramiek is er hedendaags werk te zien van kunstenaars uit Beesel en bovendien werkstukken van kinderen van de basisschool, die ze samen met SBKE (Stichting Beesels Keramisch Erfgoed) hebben gemaakt.

Natuurlijk zal de draak niet ontbreken. De draak die in vroegere jaren onderdeel uitmaakte van het Draaksteken krijgt een plek op de binnenplaats van het museum.

De expositie “IN DE BAN VAN DE DRAAK” is te zien:

Vanaf 4 juni toe en met 24 september, elke zondag van 11:00 tot 17:00 uur in het Aad Raodhoes in Beesel. Ook op de dagen dat “het Draaksteken” plaats vindt is het Museum op genoemde tijden open.

Noteer  zaterdag 3 juni en wees van harte welkom  om 16.00 uur bij de spectaculaire opening!!

Voor meer informatie over dit geweldige spektakel verwijzen wij u naar de website Draaksteken Beesel