Museum Beesel | Lopende expositie
58679
page-template-default,page,page-id-58679,qode-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,pitch child-child-ver-1.0.0,pitch-ver-1.5, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,grid_1300,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Lopende expositie

De expositie heet "Spiegelingen in Klei"
het museum is open op zon- en feestdagen tussen 11:00 en 17:00 uur

“Spiegelingen in Klei”

Dat is de titel van de nieuwe wisselexpositie!

Vanaf 5 mei exposeren veertien leden van de Keramiekkring Limburg in het Beesels museum.

De keramisten hebben zich laten inspireren door keramische objecten van de Stichting Beesels Keramisch Erfgoed uit de voormalige ateliers van St. Joris en Loré. In de expositie wordt het “oude” en het “nieuwe” werk naast elkaar getoond. De keramisten geven bij hun werk aan wat hen heeft gemotiveerd. Voor een nadere kennismaking met de kunstenaars, hun werk en hun werkzaamheden ku t u bijgaande YouTube link gebruiken.

Naast de “Spiegelingen in Klei” toont  het Beesels museum zijn vaste thema’s; het Draaksteken en de Beeselse keramische kunst.

Het draaksteken behoort tot het immaterieel erfgoed en heeft een eeuwenlange historie. Aan de hand van foto’s, videobeelden en historische objecten beleeft de bezoeker hoe de traditie is ontstaan en in stand wordt gehouden.

Keramiek en Beesel zijn onlosmakelijk. In 1937 startte St. Joris met een kunstatelier dat na de oorlog tot volle bloei kwam. Later volgde ook Loré met een kunstatelier. Het museum toont een collectie van kunst uit die voormalige ateliers en vertelt de bezoeker met videobeelden over de historie, de keramische kunst met de kenmerkende zoutglazuren en de bekende kunstenaars die er hebben gewerkt. Ook belicht het museum de monumentale kunst en bouwkeramiek die in Beesel is gemaakt door gerenommeerde kunstenaars en legt daarmee een verbinding met de monumentale keramiek die in Beesel is te zien in de openbare ruimte. Er is een ‘keramisch ommetje’ verkrijgbaar met een route langs een dertigtal kunstwerken.

De expositie is elke zondag geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur vanaf 5 mei tot 29 september.